Відкриваємо сезон затишних вечерь біля каміна з SHABO Grande Reserve: пропонуємо вам цікавий купаж трьох сортів – Каберне Фран, Мерло і Сапераві.

Цікаво Новий тріумф українських вин: SHABO завоювали 4 медалі на міжнародному конкурсі в Німеччині

Насправді, створити гармонійний бленд з трьох сортів досить складно, особливо якщо кожен з них по-своєму ідеальний і неповторний. Європейські сорти Каберне Фран і Мерло звикли бути разом – ці сорти є основою класичного бленду знаменитого регіону Бордо. Однак купажувати їх з темпераментним Сапераві – нестандартне рішення. Сапераві – уродженець Грузії, однак він популярний в Україні та в низці інших східноєвропейських країн. Сапераві відрізняється за своїми характеристиками від Каберне Фран і Мерло. Він додає купажу насиченості в кольорі й ароматі (не дарма його назва перекладається з грузинського як "фарбувальний"), а також інтенсивності в смаку.

В цьому вині поєднання трьох сортів є прикладом майстерності блендингу, що вирізняє технологів SHABO. Технологія його виробництва складна і трудомістка, не випадково вино такого класу належить до категорії Grande Reserve. Виноград, вирощений на найкращих мікроділянках теруару Шабо, був зібраний вручну. Бродіння кожного сорту окремо відбувалося в спеціальних дубових чанах "Taransaud" за температури +24 С / +29 С упродовж 7-10 днів. Вино кожного з 3 сортів, які беруть участь в бленді, витримувалося у французьких дубових барріках: Мерло – не більше 10 місяців, Сапераві – 10 місяців, Каберне – 12 місяців. Потім був проведений блендинг, розлив у пляшки та додаткова пляшкова витримка. Контроль якості виробництва SHABO Grande Reserve Cabernet Franc – Merlot – Saperavi 2019 на кожному етапі здійснювали експерти SARL Derenoncourt (Франція). Зараз у продажу – перший реліз цього вина, яке вироблене з врожаю 2019 року.

Отже, друзі, зустрічайте: SHABO Grande Reserve Cabernet Franc – Merlot – Saperavi 2019!

Коротко пройдемося по основних особливостях цього чудового вина.

Колір: насичений червоний з легким фіолетовим відтінком (привіт, Сапераві!).

Аромат: в ньому ми відразу відчуваємо темні та червоні ягоди – лохину, ожину, малину. Також в ньому присутні властиві Сапераві нотки фіалки. Прикрашають "ніс" цього вина елегантні тони витримки в дубі.

Смак: тривалий, округлий, з м'якими, шовковистим танінами (відмінна робота дубової бочки).

Загальне враження: комплексне, добре збалансоване вино, яке має відмінний потенціал до витримки – іншими словами, вживати його можна вже зараз, але років через 5 воно стане ще цікавішим.

SHABO Grande Reserve Cabernet Franc – Merlot – Saperavi / Фото SHABO

Отож, з чим поєднувати це вино? Ми звернулися за рекомендаціями до кухаря ресторану "Шабський дворик" Марува Касимова. Марув пропонує вам продегустувати SHABO Grande Reserve Cabernet Franc – Merlot – Saperavi 2019 з молодою телятиною на кістці, яку готують на відкритому вогні. Спробувати це блюдо ви, звісно ж, можете в ресторані "Шабський дворик", але можете й приготувати його самостійно.

Як готуємо:

Молоду телятину на кістці присипаємо сіллю і свіжомеленим перцем. Маринуємо кілька годин з кільцями ріпчастої цибулі.

Готуємо на відкритому вогні. Наш кухар радить довести м'ясо до стану прожарювання "медіум" (рівномірний жар, бажано використовувати для мангала виноградну лозу), смажимо упродовж 15-20 хвилин.

Перед подачею поливаємо пряним соусом на основі свіжої м'яти, гострого перцю й оливкової олії. Ця страва також ідеально поєднується з томатним соусом на основі соковитих томатів "Мікадо", свіжої ароматної зелені, молодого часнику і червоної цибулі. Смачного!

Придбати SHABO Grande Reserve Cabernet Franc – Merlot – Saperavi 2019 ви можете в один клік в інтернет-магазині shaboshop.