Хоч зараз у нас на кухні є безліч приладів, а більшість продуктів легко купити у звичайному супермаркеті, кулінарія все ще є нелегкою справою. Придумати, що готувати щодня, який рецепт краще обрати, а потім ще й прибирати все – справжній хаос!

Читайте також Вечеря з вином: ігристе SHABO Special Edition напівсухе рожеве і салат з полуницею

Ці 10 маленьких секретів допоможуть вам зробити своє життя комфортнішим, а приготування страв – трохи простішим, ніж вам здається.

Усе плануйте завчасно

Для початку – складіть меню на тиждень. Тоді розберіть його на окремі продукти, подивіться, чого у вас немає, та складіть список покупок в магазин. Це зменшує ймовірність спонтанних покупок, хаосу в холодильнику та зіпсованих продуктів, про які ви згадуєте лише за кілька тижнів.

Переконайтесь, що нічого не бракує

Здається, очевидна порада, проте багато людей лише в процесі приготування згадують, що їм потрібна сковорідка, яка стоїть брудна у раковині, чи спеції, які вчора закінчилась. Тому намагайтесь перед приготуванням дістати всі необхідні продукти та приладдя, а не бігти в магазин, поки кипить вода на плиті.

Приготуйте всі інгредієнти завчасно / Фото Unsplash

Використовуйте цукор

Ця солодка приправа чудово пасує не лише до десертів чи в чай. Щоб збалансувати смак, Алекс Юсупов радить додавати цукор в борщі, рагу чи пюре з горошку. Спробуйте!

Їжте сезонні страви

Не шукайте взимку полуниці, а влітку відкладіть вінегрет. Сезонні продукти – це смачніше, дешевше і корисніше. До того ж у різні пори року ви зможете тішити родину різними стравами.

Їжте більше сезонних продуктів / Фото Unsplash

Сковорода має бути гарячою

Якщо ви хочете саме підсмажити продукт і отримати хрустку скоринку, а не зварити його, нагрівайте сковороду як можна сильніше. При цьому посуд краще обрати більший за розміром, не менший. Про всяк випадок, раптом вам захочеться чогось досипати.

Не поспішайте

Приготувавши фарш, не пошкодуйте часу і підсмажте маленький шматочок. Скуштували? Достатньо солі, перцю і приправ? Тепер можна й далі робити з нього котлети, пельмені чи інші страви. Так ви не зіпсуєте відразу цілу партію через те, що фарш недосолений.

Слідкуйте за ножами

Нагострені ножі – вже половина справи. Експерт радить завжди вдома мати мусат – довгуватий інструмент, яким можна легко точити ножі щоразу, коли збираєтесь щось різати. Збережете собі нерви і отримаєте красиво нарізані, а не пошматовані продукти.

Завжди майже нагострені ножі / Фото Unsplash

Завжди тримайте лід

Кулінар зізнається, що в його холодильнику завжди є заморожений кубиками яловичий або курячий бульйон. Їх можна додавати й у фарш, щоб зробити його соковитішим, не додаючи води.

Прибирайте поступово

Зручніше мити миску відразу після того, як ви вибрали з неї тісто, аніж наприкінці приготування перемивати цілу гору брудного посуду. Цей простий лайфхак позбавить вас безладу на кухні. І не забудьте про фартух, щоб не намагатись потім відіпрати жирні плями від улюблених штанів.

Цікаво Втримати вагу: як не набрати зайвого у відпустці – поради фітнес-тренерки

Вигадуйте своє

Кулінарія – це також творчість. Рецепти – рецептами, проте не варто боятись додати зайвий інгредієнт до страви. Спробуйте замінити чимось новим лише один продукт у давно відомому рецепті або змішайте інші спеції замість звичного перцю і, можливо, ви отримаєте секретну страву, якою захоплюватимуться усі ваші друзі.