Аромат вишні зустрічається також у вині, але ніхто не додає його туди неприродним шляхом. Звідки ж він там береться, розповідає "Сомельє у зелених штанях" у Facebook.
Читайте Хвороби і вади вина: що це і чому відбувається
За природою аромат вишні належить до категорії поліфенолів. Поліфеноли – це органічні хімічні сполуки, що містяться у рослинах, у тому числі – у вишнях та винограді. Поліфеноли відповідають за наявність танінів – це ті самі дубильні речовини, що в'яжуть вам рота, коли ви п'єте червоне вино.
Вишню можна зустріти лише у червоних винах / Фото Сомельє в зелених штанях, Facebook
Питання номер два: у яких саме винах можна зустріти аромат вишні?
По-перше, тільки у червоних. І перш за все – в італійських червоних, таких, як відомі Бароло та Барбареско з П'ємонта, що зроблені з винограду сорту Неббіоло. Ці вина відрізняються високою кислотністю та дуже інтенсивними танінами, що потроху пом’якшуються у процесі витримки.
Цікаво Диня у вині: розкрито секрет неповторного аромату
Також вишня відчутна у винах з сорту Санджовезе, наприклад, у К'янті та Брунелло ді Монтальчино, що походять з Тоскани – у цих винах вона більш зріла та густа.
Ноти вишні можна також відчути у Піно Нуарах, особливо у тих, що походять з Нової Зеландії – у них ви віднайдете все різноманіття вишневої ароматичної палітри, від червоної до чорної, та навіть трошечки вишневого джему, що делікатно ховається за характерними пінонуарівськими земляними тонами.
Ноти вишні можна зустріти у Піно Нуарах / Фото vkysnayakyxnya
Вишневі ноти ви зустрінете й у винах Божоле (і не обов'язково Божоле Нуво), а якщо точніше, у червоних з сорту Гаме, що вирощується у французькому регіоні Божоле.
Шукайте, дегустуйте, насолоджуйтесь п'янкими ароматами вишні у чудових винах з різних країн, не забуваючи про поради Сомельє в зелених штанях.