Чому дівчина стала залежною від сиру, скільки вона його споживала та який вплив її "сирна дієта" мала на організм, розповідаємо далі.
До теми Блогерка 40 днів пила лише апельсиновий сік: як це змінило її життя
Як дівчина стала залежною від сиру
Адела Кохаб каже, що її захоплення сиром почалася ще на першому курсі – навесні 2018 року, коли вона майже щодня з’їдала шматок білого чедеру чи пармезану.
Я заходила в магазин, купувала сир і з'їдала буквально цілий блок. Це єдине, що дозволяло мені відчувати себе хоч трохи цілісною,
– розповідає 27-річна Коджаб.
За словами американки, вона споживала приблизно 5,5 блоків сиру на тиждень, закушуючи пікантними чипсами з пармезаном. Така дієта швидко підірвала її здоров'я – студентка потрапила в групу ризику діабету 2 типу, упродовж 5 місяців не мала менструації, а також погладшала до 78 кілограмів.
Дівчина не уявляла життя без сиру / Фото Helayne Seidman
Доктор Ніл Барнард, автор книги "Сирна пастка" й професор у медичній школі Університету Джорджа Вашингтона, пояснив, що такі люди, як Коджаб, стають залежними від сиру через високу концентрацію жиру та солі в цьому продукті, а також білка, відомого як казеїн, що викликає звикання.
Сир містить опіатні хімічні речовини, які стимулюють ті ж самі рецептори в мозку, що й будь-який наркотик,
– додає він.
Після реабілітації одній з клінік США, Аделі вдалося відновити контроль над розладом харчової поведінки. Консультанти навчили її базових правил того, як замовляти й готувати здорову їжу, рахувати калорії та обирати здоровіші закуски, наприклад, чорницю або попкорн.
Утім, дівчина не відмовилася від сиру остаточно. У стресових ситуаціях вона може з'їсти шматок, але зараз це трапляється значно рідше.