Найкраща пара сезону: смачне м'ясо зі сливами від дієтологині
Джерело:
інстаграм Тетяни ЛакустиНе втрачайте шанс приготувати влітку якусь смакоту із сезонними продуктами. Експертка з харчування Тетяна Лакуста цього разу поділилась простою основною стравою, яку може приготувати кожен – м'ясо зі сливами.
Як зазначає дієтологиня, саме сливи влітку будуть ідеальною парою до м'яса. Темний колір плодів говорить про те, що у цих фруктах багато антиоксидантів, а ще пектину та органічних кислот: "Пектин покращує перистальтику кишківника, допомагає виведенню холестерину, є пребіотиком (їжею для бактерій) та попереджує закрепи".
До теми Вечеря з вином: ігристе SHABO Speсial Edition Brut і севіче
Тетяна Лакуста також радить для кращого ефекту спробувати перед приготування замаринувати м'ясо, адже так білок буде переварюватись краще. Коли ми переконались, що ця страва не лише смачна, а ще й надзвичайно корисно, починаймо готувати.
Інгредієнти:- Яловичина або індичатина – 500 грамів
- Фіолетова цибулю – 1 штука
- Сливи – 1 кілограм
- Імбир – сухий або кілька тонких пелюсток свіжого
- Сванська сіль або хмелі-сунелі як приправа
М'ясо зі сливами – проста і корисна страва / Фото Unsplash
Маєте секретний рецепт страви, яка стає головною на усіх сімейних застіллях? Доберіть до неї вишукане вино від SHABO, що підкресліть її особливий смак. Обирайте вино за смаком в інтернет-магазині SHABOЯк приготувати
- Нарізати цибулю великими півкільцями
- Порізати тонкими шматками м'ясо
- Викласти цибулю з м'ясом, накрити кришкою і тушкувати 5-10 хв
- Зверху викласти половинки очищених слив
- Додати сіль, спеції, імбир
- Періодично помішуючи, готувати 30-40 хв
Подавати цю страву можна з рисом, гречкою або пастою. Смачного!