Отже, пропонуємо вам продегустувати ідеальну пару: смачну, соковиту індичку із золотистою скоринкою, і до неї – напівсолодке біле ігристе SHABO Classic. Так-так, ви не помилилися – саме напівсолодке! Це витримане натуральне ігристе вино, створене за класичною технологією (вторинне бродіння, або шампанізація, у пляшці) – надзвичайно гастрономічне. Напівсолодкі вина, зокрема ігристі, чудово поєднуються не тільки з десертами, фруктами або сирами, але і з білим м'ясом птиці, особливо індички.
Цікаво Вечеря з вином: SHABO Grande Reserve Cabernet Franc – Merlot – Saperavi та телятина на кістці
Напівсолодке біле ігристе SHABO Classic створене з класичних європейських сортів винограду – Піно Блан, Шардоне та Рислінг. Лози цих сортів були завезені з європейських розсадників та вирощені на найкращих ділянках теруару Шабо. Познайомимося з органолептикою цього вина.
В ароматі напівсолодкого білого ігристого SHABO Classic – тонкі, вишукані та свіжі ноти стиглих фруктів: айви, жовтих яблук, а також квіткові тони, легкі ноти здоби. Смак цього ігристого відрізняє чудовий баланс солодкості та освіжаючої кислотності. Післясмак тривалий і приємний.
Напівсолодке біле ігристе SHABO Classic, фото: SHABO
Подають ігристе, як правило, у високому келиху flute. Така форма келиха дозволяє вам насолодитися тривалим перляжем (грою бульбашок у келиху). Однак радимо для порівняння продегустувати це ігристе в класичному келиху для білого вина – бульбашок ви побачите менше, але аромат розкриється повніше та об'ємніше. Не забуваємо, що ігристі вина прийнято дуже добре охолоджувати: оптимальна температура подачі напівсолодкого білого ігристого SHABO Classic : +9/+10°С.
Келихи Vinum Champagne Flute Riedel / фото: Riedel
Ставимо ігристе в холодильник і починаємо готувати індичку!
Пропонуємо вам рецепт смачної, соковитої та пряної індички. Чудовий аромат їй нададуть трави – чебрець, петрушка, розмарин, шавлія, лавровий лист, а також цибуля та часник. У процесі запікання індичку слід поливати розтопленим вершковим маслом, завдяки якому вона отримає насичений смак, соковитість і чудову хрумку скоринку. Ніжки птиці не пов'язуйте – потрібно, щоб жар вільно циркулював, і ваша індичка рівномірно підрум'янилася з усіх боків.
Інгредієнти:
- 1 індичка середнього розміру (вага 3,5 – 4,5 кг);
- 1 цибулина середнього розміру (розріжте на 4 частини);
- 1 головка часнику (розріжте навпіл);
- пучок свіжих трав – чебрецю, петрушка, розмарин і шавлія (1 – 2 гілочки кожної);
- 2 – 3 лаврових листи;
- 100 грамів несолоного вершкового масла (попередньо розтопіть);
- сіль та мелений чорний перець – за смаком.
Як готуємо:
Встановіть решітку на нижньому рівні духовки, попередньо розмістивши під нею піддон, укритий фольгою, і розігрійте духовку до 160°С. Ретельно випатрайте індичку, потім висушіть її паперовими рушниками всередині та зовні.
Посоліть і поперчіть птицю зсередини, потім помістіть всередину тушки цибулю, часник, зелень та лавровий лист. Щедро змастіть тушку розтопленим вершковим маслом (частину олії залиште на потім), посипте сіллю та чорним перцем.
Духовка розігрілася? Час запікати. Покладіть тушку на решітку, встановлену в жаровню, грудкою вгору, і накрийте її фольгою (фольга допомагає зберегти соковитість).
Запікайте індичку 2 години. Зніміть фольгу і полийте вершковим маслом, що залишилося. Збільште температуру духовки до 220°С і залиште індичку там ще на 40 – 45 хвилин. Дістаньте індичку з духовки та дайте їй "відпочити". Через 15 – 20 хвилин ваша чудо-птиця готова до подачі, можна нарізати й відкорковувати ігристе!