Але основним ворогом вина є зубна паста, розповіла британський винний критик і письменник, журналіст Дженсіс Робінсон на своєму сайті jancisrobinson.

Цікаво Голлівудські зірки випустили "Карантинне вино": що в ньому особливого

Продуктів, які руйнують смак вина, насправді небагато. Однак гострі спеції, наприклад, приглушують смакові рецептори. Після них дегустатор відчуває аромат, але не може відчути повноту смаку вина.

У той же час артишоки і спаржа можуть надати вину дивний металевий присмак.

Спаржа може надати вину неприємний присмак / Фото winestreet

Щільний і дуже солодкий шоколад також важко поєднується з винами.

Читайте Як правильно використовувати вино в кулінарії: важливі поради

Однак, стверджує Робінсон, головним ворогом вина є зубна паста. Вона може повністю спотворити смак вина. Саме тому не рекомендується чистити зуби безпосередньо перед дегустацією.

Дженсіс Робінсон / Фото vinepair

На думку критика, вино є ідеальною компанією для їжі. Більш того, поєднання можуть бути найрізноманітнішими, а головне правило – відсутність правил.

У той же час Робінсон відзначила, що є кілька нюансів, на які варто звернути увагу, щоб отримати максимальне задоволення від вина та їжі:

  1. Важливий аспект вина для відповідності страви – це не колір, а тіло (вино буває легкотілим, середньотілим і повнотілим, цей показник тісно пов'язаний з рівнем алкоголю і насиченістю смаку вина).
  2. Тіло вина потрібно підбирати до найвираженішого інгредієнту в їжі. Страви з тонким смаком (біла риба або курка-пашот) добре поєднуються з легкими винами, а тунець на грилі – з повнотілими.
  3. Вина будуть кислими на смак, якщо їх подавати з солодкими стравами. Виняток – якщо вино солодше, ніж їжа. Цей пункт обмежує вибір вин, які підходять для дуже солодких страв.
  4. Продукти з підвищеною кислотністю, як наприклад, цитрусові або оцет, можуть спотворити смак ідеально збалансованого вина, однак можуть надати особливого шарму сухому вину з високою кислотністю, наприклад, винам з прохолодних регіонів або з винограду, вирощеного у прохолодний рік.
  5. Мелений чорний перець може змінити сприйняття складного витриманого вина, але зробить повнішим і насиченішим смак легкого молодого вина.