Сорт: Мускат Оттонель (міжнародний) – поширений в Європі сорт. Особливо відомий в десертних винах з Австрії, Угорщини, Болгарії, Румунії, Хорватії та Сербії, а також в сухих винах з Ельзасу та Угорщини. Добірний виноград сорту Мускат Оттонель, вирощений на виноградниках SHABO і зібраний вручну.
Читайте також: Як в Україні виготовляють вина за технологією, якій понад 8 тисяч років: відео
Стиль вина: біле десертне, не витримане в дубі.
Колір: насичено-золотистий. Дуже красиво виграває келиху.
Аромат: мускатні тони, які не сплутаєш ні з чим. Мускат Оттонель належить до ароматичних сортів, і його сортові характеристики сповна розкриваються в цьому вині. В ароматі SHABO Muscat Dessert Reserve – білі квіти (липа, акація), трохи чайної троянди, стиглий персик, ноти меду та родзинок.
Смак: повний, гармонійний, м'який, маслянистий з приємним і довгим післясмаком стиглих абрикосів і персиків. Навіть легке приємне поколювання на язиці трохи відчувається, як від шкірки персика.
Загальне враження: справжній концентрат літа в бокалі. Вино-свято. Прекрасний баланс солодкості і кислотності, який робить його цікавим і елегантним. Алкоголь в межах 13%, практично не відчувається.
SHABO Muscat Dessert Reserve/ Фото SHABO
Рекомендована температура подачі: від +14 до +20 (сильно переохолоджувати не варто, аби повністю розкрився аромат і смак).
Гастрономічні пари: риба, морепродукти, страви з птиці.
Біле десертне вино чудово доповнює морепродукти/ Фото Unsplash
М'які, ніжні сири – брі, моцарелла, камамбер, можливо, навіть сири з пліснявою, наприклад, Овернь. У якості соусу, до речі, відмінно підійде акацієвий мед.
Це вино також добре поєднується зі свіжими фруктами – персики, абрикоси, груші, диня, інжир.
Найкраще до білого вина пасують саме м'які сири/ Фото Pexels
Міжнародні нагороди: SHABO Muscat Dessert Reserve відзначено нагородою міжнародного конкурсу International Wine Challenge.