Який сир найкраще підібрати до різних сортів вина – розповідає 24 канал. Пам’ятайте: чим інтенсивніший смак і запах сиру – тим насиченішим має бути вино. А останнім часом українські виробники тішать сортами різних сирів та вина. Тож вибрати є з чого!

Читайте також Традиційні українські страви, про які мало хто знає

Сир з блакитною пліснявою

Якщо вам до смаку десертні солодкі вина чи міцні портвейни – подавайте їх з сирами з блакитною пліснявою. Йдеться про такі сорти сиру, як Горгонзола, Дорблю, Рокфор.

Дорблю
Дорблю добре поєднувати з солодким десертним вином

Тверді сири з коров’ячого молока

Якщо ви любите спокійні тверді сири без яскраво вираженого запаху і смаку, такі як Едем чи Гауда, – спробуйте до них келих легкого білого вина.

Гауда
До гауди підійде біле легке вино

Сир з білою пліснявою

Рислінг, совіньйон ідеально відтінять смак сирів на основі коров’ячого молока з білою пеніциліновою плівкою. Йдеться зокрема про: Брі та Камамбер.

Брі
До сиру брі відмінно підійде вино сорту совіньйон

Козячі сири

Специфічні, солонуваті сири з козячого вина добре смакують з кислими винами. Дуже смачно, якщо вино ще й має фруктовий аромат.

Козячий сир
Козячий сир засмакує до кислого вина

Молоді сири

Якщо ж ви обираєте молоді сири: Моцарелу, Сулугуні, Рікоту, Фету – вибирайте легкі молоді вина. Рожеве чи біле вино ідеально підкреслять ніжні смаки молодого сиру.

Який сир підібрати до різних видів вина інфографіка 24 каналу
Який сир підібрати до різних видів вина / Інфографіка 24 каналу