Який сир найкраще підібрати до різних сортів вина – розповідає 24 канал. Пам’ятайте: чим інтенсивніший смак і запах сиру – тим насиченішим має бути вино. А останнім часом українські виробники тішать сортами різних сирів та вина. Тож вибрати є з чого!
Читайте також Традиційні українські страви, про які мало хто знає
Сир з блакитною пліснявою
Якщо вам до смаку десертні солодкі вина чи міцні портвейни – подавайте їх з сирами з блакитною пліснявою. Йдеться про такі сорти сиру, як Горгонзола, Дорблю, Рокфор.
Дорблю добре поєднувати з солодким десертним вином
Тверді сири з коров’ячого молока
Якщо ви любите спокійні тверді сири без яскраво вираженого запаху і смаку, такі як Едем чи Гауда, – спробуйте до них келих легкого білого вина.
До гауди підійде біле легке вино
Сир з білою пліснявою
Рислінг, совіньйон ідеально відтінять смак сирів на основі коров’ячого молока з білою пеніциліновою плівкою. Йдеться зокрема про: Брі та Камамбер.
До сиру брі відмінно підійде вино сорту совіньйон
Козячі сири
Специфічні, солонуваті сири з козячого вина добре смакують з кислими винами. Дуже смачно, якщо вино ще й має фруктовий аромат.
Козячий сир засмакує до кислого вина
Молоді сири
Якщо ж ви обираєте молоді сири: Моцарелу, Сулугуні, Рікоту, Фету – вибирайте легкі молоді вина. Рожеве чи біле вино ідеально підкреслять ніжні смаки молодого сиру.
Який сир підібрати до різних видів вина / Інфографіка 24 каналу