З яким сортом вина їсти різні види сирів: інфографіка

26 липня 2020, 14:13
Читать новость на русском

За час карантину у багатьох із нас виникла можливість стати доморощеними сомельє. Хоча літні майданчики кафе та ресторанів вже відкрилися, вміння поєднувати вино з правильною закускою пригодиться кожному. Традиційна закуска до вина – сири. Однак лише правильно підібраний сир може вдало підкреслити смак напою.

Який сир найкраще підібрати до різних сортів вина – розповідає 24 канал. Пам’ятайте: чим інтенсивніший смак і запах сиру – тим насиченішим має бути вино. А останнім часом українські виробники тішать сортами різних сирів та вина. Тож вибрати є з чого!

Читайте також Традиційні українські страви, про які мало хто знає

Сир з блакитною пліснявою

Якщо вам до смаку десертні солодкі вина чи міцні портвейни – подавайте їх з сирами з блакитною пліснявою. Йдеться про такі сорти сиру, як Горгонзола, Дорблю, Рокфор.


Дорблю добре поєднувати з солодким десертним вином

Тверді сири з коров’ячого молока

Якщо ви любите спокійні тверді сири без яскраво вираженого запаху і смаку, такі як Едем чи Гауда, – спробуйте до них келих легкого білого вина.


До гауди підійде біле легке вино

Сир з білою пліснявою

Рислінг, совіньйон ідеально відтінять смак сирів на основі коров’ячого молока з білою пеніциліновою плівкою. Йдеться зокрема про: Брі та Камамбер.


До сиру брі відмінно підійде вино сорту совіньйон

Козячі сири

Специфічні, солонуваті сири з козячого вина добре смакують з кислими винами. Дуже смачно, якщо вино ще й має фруктовий аромат.


Козячий сир засмакує до кислого вина

Молоді сири

Якщо ж ви обираєте молоді сири: Моцарелу, Сулугуні, Рікоту, Фету – вибирайте легкі молоді вина. Рожеве чи біле вино ідеально підкреслять ніжні смаки молодого сиру.


Який сир підібрати до різних видів вина / Інфографіка 24 каналу