Однак відмінною альтернативою може стати редис, заявив президент Delamotte і Salon Champagne Дідьє Депон, пише decanter.
Читайте Названо головного "ворога" вина
Все почалося з рекламного плаката Champagne growers union, на якому зображений мішок редису і келих шампанського з гаслом: "Шампанське: зарезервовано на всі випадки життя", про що написала французька газета L'Union.
Дідьє Депон розповів, що вперше про таке поєднання багато років тому почув від французького енолога, професора Жака Пюїзе.
Я спочатку задумався: жартує він чи ні? А потім спробував, і це виявилося приголомшливо! Я дуже люблю ікру, але тепер вирощую у своєму саду різні види редису. Я насолоджуюся поєднанням шампанського і чорного редису не рідше разу на тиждень, – заявив Депон.
Цікаво Як правильно поєднувати вино та сир
Жак Пюїзе, який став відкривачем незвичайної пари шампанське + редис, заснував Інститут смаку у Франції і є автором посібника щодо поєднання французьких вин з різними продуктами харчування.
Він пояснив, що однією з причин поєднання шампанського і редису є їх пряний характер. За словами професора, компонувати вино і їжу зовсім не складно.
У житті все просто, потрібно лише слухати, що тобі каже їжа, – зазначив Пюїзе.
Звичайний редис перевершив ікру і устриці / Фото grandkulinar