Дальгона-каву легко приготувати в домашніх умовах. Можливо, тому він став таким популярним саме під час карантину, коли цінителі кави не могли поласувати капучино чи лате в улюблених кав'ярнях. Life24 підібрали для вас найцікавіші варіанти цього трендового напою.

Читайте також: Глазурована картопля на Різдво: простий та смачний рецепт від Меган Маркл

Увесь секрет – у ніжному кремовому мусі, який можна зробити з додаванням найрізноманітніших продуктів, не лише кави.

Дальгона-кава класична

Класичний варіант дальгона-кави/ Фото christina_avg

Для класичного варіанту цього напою вам знадобиться:

  • 2 столові ложки розчинної кави
  • 2 столові ложки цукру
  • 2 столові ложки теплої води
  • 300-400 мілілітрів молока
  • Кубики льоду (на свій смак)

Приготування:

  1. Змішайте у мисці каву, цукор і воду
  2. Збивайте міксером або віничком, аж поки суміш не перетвориться на густу об'ємну піну світло-коричневого кольору
  3. Налийте у стакан або чашку молоко на три чверті. За бажанням можете додати кубики льоду
  4. Обережно ложкою викладіть кавову масу на молоко

Дальгона-матча

Ефектний варіант з чаєм матча/ Фото thefirstmess

Цей варіант виглядає дуже ніжно та яскраво – те що треба для неймовірних фото у ваш профіль.

Вам знадобиться:

  • ¼ стакана вершків
  • 2 чайні ложки чаю матча
  • 2 чайні ложки цукру
  • 300-400 мілілітрів молока
  • 30-40 мілілітрів теплої води
  • Кубики льоду (на свій смак)

Приготування:

  1. Чай матча необхідно розчинити у воді
  2. Додати вершки та цукор та збивати до густої піни
  3. Налити молоко, додати з бажанням кубики льоду та обережно викласти ложкою суміш з чаєм матча

Полунична дальгона

Такий варіант виглядає дуже ніжно/ Фото sheilafoodielife

Вам знадобиться:

  • 4 столові ложки вершків
  • 2 столові ложки полуничного сиропу
  • 300-400 мілілітрів молока
  • Кубики льоду (на свій смак)

Приготування:

  1. Змішайте у мисці вершки та полуничний сироп
  2. Збивайте суміш міксером або віничком до стану густої піни світло-рожевого кольору
  3. Налийте у стакан або чашку молоко на три чверті. За бажанням можете додати кубики льоду
  4. Обережно ложкою викладіть полуничні вершки на молоко

З арахісовою пастою

Арахісовий варіант для любителів солодкого/ Фото freepic

Вам знадобиться:

  • 2 столові ложки розчинної кави
  • 1.5 столові ложки цукру
  • 1 столова ложка арахісової пасти
  • 2 столові ложки теплої води
  • 300-400 мілілітрів молока
  • Кубики льоду (на свій смак)

Приготування:

  1. Змішайте у мисці каву, цукор, арахісову пасту та воду
  2. Збийте ці інгрідієнти, поки маса не стане густою та кремовою піною
  3. Налийте у стакан або чашку молоко на три чверті. За бажанням додайте кубики льоду
  4. Ложкою викладіть кавово-арахісову масу на молоко

З авокадо

Яскравий та корисний варіант дальгона-кави/ Фото foodsurvivorr

Дехто пішов ще далі та створив більш корисний варіант цього напою на основі смузі з авокадо.

Вам знадобиться:

  • 2 столові ложки розчинної кави
  • 2 столові ложки цукру
  • 2 столові ложки теплої води
  • 2 стиглих авокадо
  • 1 столова ложка меду
  • Молоко (на свій смак)
  • Кубики льоду

Приготування:

  1. Змішайте у мисці каву, цукор і воду
  2. Збивайте міксером або віничком, поки суміш не перетвориться на густу кремову піну світло-коричневого відтінку
  3. Збийте у блендері до однорідної маси авокадо, мед, лід та молоко
  4. Вилийте у стакан смузі з авокадо
  5. Викладіть зверху ложкою кавову суміш