Як зазначає дієтологиня, саме сливи влітку будуть ідеальною парою до м'яса. Темний колір плодів говорить про те, що у цих фруктах багато антиоксидантів, а ще пектину та органічних кислот: "Пектин покращує перистальтику кишківника, допомагає виведенню холестерину, є пребіотиком (їжею для бактерій) та попереджує закрепи".
До теми Вечеря з вином: ігристе SHABO Speсial Edition Brut і севіче
Тетяна Лакуста також радить для кращого ефекту спробувати перед приготування замаринувати м'ясо, адже так білок буде переварюватись краще. Коли ми переконались, що ця страва не лише смачна, а ще й надзвичайно корисно, починаймо готувати.
М'ясо зі сливами – проста і корисна страва / Фото Unsplash
Як приготувати
- Нарізати цибулю великими півкільцями
- Порізати тонкими шматками м'ясо
- Викласти цибулю з м'ясом, накрити кришкою і тушкувати 5-10 хв
- Зверху викласти половинки очищених слив
- Додати сіль, спеції, імбир
- Періодично помішуючи, готувати 30-40 хв
Подавати цю страву можна з рисом, гречкою або пастою. Смачного!