Дієтологиня Тетяна Лакуста вважає, що не можна забороняти собі їсти ввечері, головне добирати правильні продукти й порції. Вона розповіла про причини такого шаленого апетиту вночі й поділилась рецептом корисної та дуже смачної вечері.
Читайте також: Чим дешево і корисно замінити дорогі продукти: рекомендації дієтологині
Чому так хочеться їсти ввечері
Це відбувається через те, що ми неправильно розподіляємо свої прийоми їжі вдень. Тому утворюється коло, яке так важко розірвати. Дієтологиня називає кілька причин: "
Це обумовлено нашими звичками, нашою роботою, стресовим навантаженням, надмірним освітленням у вечірній час.
Ось як це відбувається:
- Зранку багато людей так поспішають на роботу, що зовсім забувають їсти. Тому й не дивно, що перед сном рука так і тягнеться до їжі: "Ввечері з'їдаємо забагато калорій, компенсуючи неправильно розподілений калораж, емоції, втому," – розповідає Тетяна Лакуста.
- А чим більше ви з'їсте увечері, тим гірший у вас апетит зранку. "Так формується порочне коло неправильного розподілу їжі серед дня", – зазначає експертка.
Перш за все не варто пропускати сніданок / Фото Unsplash
Тому дієтологиня перш за все радить слідкувати за харчуванням вдень і не пропускати прийоми їжі. А ще – подумати, чи не заїдаєте ви ввечері стрес від важкого дня:
Розберіться з бажанням їсти багато й смачно на вечерю – чи немає емоційної причини переїдання, адже часто це одна з головних причин вечірніх рясних прийомів їжі.
А якщо вам все ж хочеться втамувати голод увечері, то дієтологиня підготувала для вас корисний рецепт вечері.
Салат з яйцями та запеченою картоплею
Що знадобиться
- Огірок – 100 грамів
- Листя салату – 30 грамів
- Цибуля ріпчаста – 30 грамів
- Картопля запечена – 150 грамів
- Кріп – пару гілочок
- Спаржева квасоля – 100 грамів
- Оливкова олія – 5 мілілітрів
- Сіль і перець за смаком
- Діжонська гірчиця – 1 чайна ложка
- Лимонний сік – 1 столова ложка
Як приготувати⠀
- Запекти картоплю, змастивши трохи маслом, дати їй охолонути. Поки запікається картопля, відварити яйця.
- Спаржеву квасолю занурити у киплячу воду на 3-5 хвилин. Дістати, покласти остигати.
- Порізати цибулю, огірок, листя салату, зверху викласти остиглі яйця, спаржеву квасолю, картоплю.
- Змішати кріп, гірчицю, лимонний сік, сіль, перець, додати при потребі води. Полити цим соусом салат.