Дієтологиня Тетяна Лакуста вважає, що не можна забороняти собі їсти ввечері, головне добирати правильні продукти й порції. Вона розповіла про причини такого шаленого апетиту вночі й поділилась рецептом корисної та дуже смачної вечері.

Читайте також: Чим дешево і корисно замінити дорогі продукти: рекомендації дієтологині

Чому так хочеться їсти ввечері

Це відбувається через те, що ми неправильно розподіляємо свої прийоми їжі вдень. Тому утворюється коло, яке так важко розірвати. Дієтологиня називає кілька причин: "

Це обумовлено нашими звичками, нашою роботою, стресовим навантаженням, надмірним освітленням у вечірній час.

Ось як це відбувається:

  1. Зранку багато людей так поспішають на роботу, що зовсім забувають їсти. Тому й не дивно, що перед сном рука так і тягнеться до їжі: "Ввечері з'їдаємо забагато калорій, компенсуючи неправильно розподілений калораж, емоції, втому," – розповідає Тетяна Лакуста.
  2. А чим більше ви з'їсте увечері, тим гірший у вас апетит зранку. "Так формується порочне коло неправильного розподілу їжі серед дня", – зазначає експертка.

Перш за все не варто пропускати сніданок / Фото Unsplash

Тому дієтологиня перш за все радить слідкувати за харчуванням вдень і не пропускати прийоми їжі. А ще – подумати, чи не заїдаєте ви ввечері стрес від важкого дня:

Розберіться з бажанням їсти багато й смачно на вечерю – чи немає емоційної причини переїдання, адже часто це одна з головних причин вечірніх рясних прийомів їжі.

А якщо вам все ж хочеться втамувати голод увечері, то дієтологиня підготувала для вас корисний рецепт вечері.

Салат з яйцями та запеченою картоплею

Що знадобиться

  • Огірок – 100 грамів
  • Листя салату – 30 грамів
  • Цибуля ріпчаста – 30 грамів
  • Картопля запечена – 150 грамів
  • Кріп – пару гілочок
  • Спаржева квасоля – 100 грамів
  • Оливкова олія – 5 мілілітрів
  • Сіль і перець за смаком
  • Діжонська гірчиця – 1 чайна ложка
  • Лимонний сік – 1 столова ложка

Як приготувати⠀

  1. Запекти картоплю, змастивши трохи маслом, дати їй охолонути. Поки запікається картопля, відварити яйця.
  2. Спаржеву квасолю занурити у киплячу воду на 3-5 хвилин. Дістати, покласти остигати.
  3. Порізати цибулю, огірок, листя салату, зверху викласти остиглі яйця, спаржеву квасолю, картоплю.
  4. Змішати кріп, гірчицю, лимонний сік, сіль, перець, додати при потребі води. Полити цим соусом салат.

КБЖУ: