На честь 17-річчя компанії у продаж надійде всього 250 пляшок з лімітованої колекції.

Актуально Побачити Лондон і підкорити: SHABO завоювали 24 нагороди на International Wine Challenge

Про вино

Його називають "ексклюзивною ігристою історією", а кожну краплю в пляшці – коштовністю. Смак і аромат цього ігристого формувалися 12 років. Знадобилося близько 4 500 днів, щоб закладене на витримку в 2008 і 2011 роках Grand Cuvee представили публіці.

Ідеальний урожай, добірний виноград шампанських сортів з найкращих мікроділянок теруару Шабо і величезний потенціал для пляшкового зберігання. Перелік переваг колекції Grand Cuvee не поміститься і на розворот підручника. Тому що вінтажне вино – це справді мистецтво у сфері виноробства. Для його створення використовують сорт винограду тільки одного року врожаю. Найчастіше ігристі вина виробляють з виноматеріалів різних років, щоб зберегти стиль і смак певної позиції. А значить, обраний рік врожаю повинен бути настільки вдалим, щоб з нього вийшло вино з великим потенціалом для подальшої витримки.

2020 рік став для всіх нас особливим роком. І в ньому дуже не вистачало позитивних новин. Але сьогодні точно хороша нагода – компанії SHABO виповнюється 17 років. На честь цієї події ми ділимося найпотаємнішим, унікальним та ідеальним, розділяючи таким чином наше свято та філософію з поціновувачами та шанувальниками нашого продукту, – акцентує Гіоргі Іукурідзе СЕО компанії SHABO. – Всього 200 пляшок Grand Cuvee Zero 2008 року із колекції в 2041 пляшку і 50 позицій Grand Cuvee Brut Rose 2011 року із 2936 пляшок. Ці ігристі – золотий запас Великих вин України із фамільної колекції, який SHABO створює і збирає понад 10 років. Вино, у яке вклали силу і душу – природа, сотні людей і час.

Як воно створювалося

Вінтажні ігристі Grand Cuvee створені за французьким методом шампанізації в пляшках. Коли після бродіння та витримки на тонкому осаді не менше ніж 6 місяців в дубових барріках відбувається вторинне бродіння в пляшці та подальша витримка в ній на тонкому дріжджовому осаді 11 років. Етапи створення вин компанії проходять під контролем міжнародних експертів SARL Derenoncourt та інституту "Oenologique de Champagne" (Франція).

Фото SHABO

Я знаю про якість та масштаби виноградників SHABO, наскільки модернізоване і технологічне в них виробництво, – зазначає Стефан Деренонкур, світовий експерт, консультант для численних маєтків в Бордо та інших виробників вина по всьому світу, зокрема і в SHABO. – І головне, що завжди підкреслюю у нашій справі, – це налагоджений професійний зв'язок між виноградарями і виноробами. Наша співпраця базується на спільній філософії – вино зароджується у винограднику і тільки з найкращого винограду можна очікувати створення великих вин.

Чи не кожне вино може зберігатися десятиліття в пляшці, тим більше ігристе, – відзначають експерти. Тут важливий потенціал виноградників і урожай, який ми отримуємо, процес виробництва вина, і дуже відповідальний момент – зберігання будь-якої пляшки при потрібній температурі та вологості.