Вечеря з вином: ігристе SHABO Speсial Edition Brut і севіче

20 липня 2021, 14:49
Читать новость на русском
СПЕЦПРОЄКТ

Ось і настав той самий чарівний момент, коли наш організм вже готовий відмовитися від щільної і калорійної "зимової" їжі і "важких" вин і переключитися на більш легкі та свіжі опції. Хочеться ігристого? Ні в чому собі не відмовляйте! Пляшка відмінного брюту прикрасить вашу вечерю, особливо якщо ви підберете до ігристого ідеальну гастрономічну пару.

Для вечері обираємо SHABO Special Edition Brut. Це ігристе створене з купажу кількох європейських сортів винограду, які ростуть на теруарі Шабо: Аліготе, Піно Гріджіо, Піно Блан, Рислінг, Шардоне. Виноградні лози цих сортів були придбані в Європі з урахуванням особливостей ґрунтів Шабо і висаджені на найкращих ділянках теруару.

Цікаво Україна вперше здобула золото на Decanter 2021: вина SHABO серед лідерів світових виробників

SHABO Special Edition Brut – натуральне ігристе, вироблене за технологією Charmat Lungo: природне вторинне бродіння відбувається в ємностях з нержавіючої сталі – акратофорах, потім ігристе 5 місяців витримують на тонкому дріжджовому осаді. В результаті виходить свіже, елегантне вино, яке демонструє прекрасний баланс смаку і аромату.

В ароматі цього ігристого відчуваються тони білих квітів і свіжих цитрусових з нотами груші та білого персика, а також – властиві теруару Шабо мінеральні ноти. Смак SHABO Special Edition Brut – освіжаючий, з виразною кислотністю, тривалий, округлий.

SHABO Special Edition Brut / Фото SHABO

Це легке та свіже ігристе вимагає такого ж легкого і освіжаючого гастрономічного супроводу. Ідеальною парою до нього стане севіче!

Севіче – це традиційне блюдо перуанської кухні. Його придумали риболови, які, виходячи в море, не мали можливості приготувати повноцінний обід або вечерю зі свіжого улову. Тому вони просто поливали рибу, креветки або інші дари моря соком лимона, лайма чи апельсина, додавали зелень та спеції і давали настоятися – так і виходив швидкий і ситний обід.

Севіче ідеально поєднується із SHABO Special Edition Brut / Фото Istock

Чи можна приготувати севіче в домашніх умовах? Легко! Принцип простий: свіжу морську рибу або морепродукти нарізають тонкими шматочками і маринують якийсь час в соку цитрусових. За бажанням додають часник, червону або ріпчасту цибулю, перець чилі, зелень селери, м'яти, петрушки і кінзи, сіль і мелений перець. Часто в севіче додають також авокадо, солодкий перець і томати.

Пропонуємо вам цілих два варіанти приготування цієї чудової страви

Вариант 1: севіче із сібаса та лосося

Інгредієнти:

  • 500 г філе свіжої риби (лосось і сібас);
  • сік 3 лимонів;
  • сік 3 лаймів або 2 апельсинів;
  • половина червоного солодкого перцю;
  • половина зеленого солодкого перцю;
  • половина стручка перцю чилі (можна більше, за смаком);
  • 1 червона цибулина;
  • 2 зубчики часнику;
  • пучок зелені кінзи;
  • сіль;
  • щіпка каєнського перцю;
  • мелений чорний перець;
  • авокадо (для декору).

Як готуємо:

Філе риби нарізаємо невеликими шматочками. Солодкий перець нарізаємо кубиками. З гострого перцю акуратно забираємо насіння і ріжемо тонкими слайсами. Червону цибулю нарізаємо тонкими півкільцями. Часник подрібнюємо за допомогою давилки або дрібно рубаємо ножем. Зелень дрібно нарізаємо або розтираємо в ступці.

Змішуємо всі інгредієнти севіче, поливаємо соком цитрусових, солимо, перчимо. Залишаємо в холодильнику на годину. Викладаємо в блюдо або порційні тарілки, прикрашаємо скибочками тонко нарізаного авокадо і подаємо разом з добре охолодженим (до температури 8-10 С) ігристим SHABO Special Edition Brut!

Підібрати вино до ваших улюблених гарячих страв чи десертів простіше, ніж ви думаєте. Заходьте в інтернет-магазин SHABO, обирайте вино до смаку та експериментуйте, створюючи несподівані поєднання з вашими звичними стравами.

Севіче з сібаса та лосося дуже легко приготувати / Фото iStock

Варіант 2: севіче з креветок

Інгредієнти:

  • 500 г очищених креветок;
  • сік 4 лимонів;
  • 1 червона цибуля;
  • 1 зубчик часнику;
  • половина червоного солодкого перцю;
  • 1 гострий перець чилі;
  • 1 авокадо;
  • 1 помідор;
  • зелень кінзи і селери;
  • щіпка цукру;
  • сіль;

Як готуємо:

Креветки очищаємо, дрібно ріжемо червону цибулю. Часник подрібнюємо за допомогою давилки або дрібно ріжемо. Солодкий перець нарізаємо кубиками. З гострого перцю акуратно забираємо насіння, нарізаємо тонкими частинками. Помідор очищаємо від шкірки і насіння, також нарізаємо кубиками. Авокадо нарізаємо кубиками або частинками, на ваш вибір.

Змішуємо всі інгредієнти севіче, поливаємо соком лимонів, солимо, посипаємо цукром і додаємо дрібно нарізану зелень. Маринуємо в холодильнику не менш ніж годину. Викладаємо готове севіче в блюдо або порційні тарілки та подаємо – і також неодмінно з охолодженим SHABO Special Edition Brut!

Спробуйте севіче з креветками разом з вишуканим ігристим / Фото iStock

Дует севіче і SHABO Special Edition Brut – безумовний успіх. Мінеральні ноти в ароматі цього ігристого гармоніюють з характерним смаком свіжої риби і креветок, свіжі цитрусові ноти і приємна кислотність вина компліментарно посилюються смаком і ароматом цитрусового і пряного маринаду севіче. Насолоджуйтесь!

Ігристе SHABO Special Edition Brut можна придбати в провідних торгових мережах України, а також купити в один клік в онлайн-магазині SHABO.