Ароматичні та смакові властивості коньяку формуються завдяки коньячним спиртам. Унікальний купаж, теруарні особливості та технологія виробництва визначають той букет, який ми будемо відчувати у келиху. Пропонуємо вам продегустувати разом з нами коньяк України з нової колекції SHABO – Modern Collection 3* і переконатися в цьому!
Читайте також: Візитна картка: десертне біле вино SHABO Reserve Мускат Оттонель
Цей продукт цілком можна назвати "коньяком нового покоління": технологи SHABO провели близько року в пошуках "того самого" аромату й смаку, які будуть відповідати запиту сучасного споживача. В основі SHABO Modern Collection 3* – європейський сорт Аліготе, грузинський сорт Ркацителі – саме з цих сортів, вирощених на кращих ділянках теруару Шабо, створені коньячні спирти, що сформували унікальний купаж цього коньяку.
Крім унікального купажу, для створення SHABO Modern Collection 3* використовували класичну французьку технологію викурювання спиртів, а також витримку в баріках з американського і французького дуба різного ступеня обсмаження.
Що вийшло в результаті такої тривалої та копіткої роботи? Читайте в наших дегустаційних нотатках!
Фото SHABO
Колір: золотисто-бурштиновий.
Аромат: приємний букет з легкими квітково-ванільними тонами і нотою мигдалю.
Смак: м'який, гармонійний, округлий, з приємним післясмаком.
Загальне враження: збалансований, м'який і ароматний коньяк з чистою ароматикою, без зайвої спиртуозності.
Рекомендована температура подачі: чому взагалі важлива температура подачі коньяку? На оптимальній позначці температури аромати коньяку починають випаровуватися і розкриватись у всій своїй повноті. Важливо зловити цю позначку.
Для подачі SHABO Modern Collection 3* найбільш оптимальною буде температура +18 С /+20 С.
З чим поєднувати SHABO Modern Collection 3*?
В кінці трапези – з кавою. Коньяк і кава – це класика. Чашка міцного ароматного еспресо і коньяк – прекрасний дижестив.
Чудове класичне поєднання кави та коньяку / Фото iStock
Гарною парою до нього стануть злегка обсмажені горіхи – мигдаль, фундук, фісташки.
Спробуйте обсмажені горіхи з коньяком / Фото Pexels
Прекрасно поєднується SHABO Modern Collection 3* з фруктами – підійдуть соковита груша, нектарини, персики, виноград, інжир. Солодкість і кислотність фруктів, їх насичена ароматика доповнюють і відтіняють органолептичні властивості коньяку.
Виноград та інжир добре поєднуються з коньяками / Фото Pexels
Придбати коньяк України SHABO Modern Collection 3* можна в інтернет-магазині SHABO.