Традиційні бари зараз розкидані по місту та продають вино, хереси, вермути та інші напої прямо з бочки, повідомляє thedrinksbusiness.
Читайте також: Скільки літрів вина виробили країни ЄС у 2019: цифра здивує
Міська рада описала це так: "Це перший крок до захисту унікальних бодег та збереження їхньої сутності й ідентичності".
Статус історичної спадщини працює на захист будівлі й арматури, але не самого бізнесу. Однак ті бодеги, що отримали цей статус, зможуть подати заявку на отримання грантів, податкових пільг та бізнес-консультацій.
Дві бодеги були обрані через їхні "унікальні елементи спадщини", тоді як інші дев’ять містять "елементи, що становлять екологічний інтерес".
Девід Монтеро, співвласник Bodega Quimet, який відкрився в 1954 році, сказав The Observer:
Чудово, що міська рада надає нам це визнання … Якби цього не сталось, все би просто закінчилось просто черговим Starbucks. Ми раді, що зараз люди можуть просто приходити сюди і смакувати прості і традиційні страви, такі як анчоуси або хамон, з добрим іспанським вином.