Крім власних пристрастей, необхідно пам'ятати про те, що смак, букет і міцність напою повинні врівноважувати особливості страви і гармоніювати з нею. Як правильно поєднувати вино та їжу, розповідає 24 канал.

Читайте Вино: його особливості та переваги перед іншими напоями

Що з чим смакує

Білі і рожеві сухі вина:

  • морепродукти;
  • м'ясо птиці;
  • ковбасні вироби;
  • ніжні сири.

Білі і рожеві напівсухі та десертні вина:

  • гострі сири;
  • десертні страви.

Невитримані червоні вина (міцність до 11,5%):

  • біле і червоне м'ясо;
  • дичина;
  • ніжні сири;
  • ковбаса;
  • риба.

Деякі продукти можуть "забити" смак і аромат вина / Фото Engin_Akyurt, Pixabay

Витримані червоні вина (понад 11,5%):

  • гострий сир;
  • дичина;
  • червоне м'ясо.

Білі десертні вина:

  • ідеально поєднуються з паштетом із гусячої печінки.

Актуально Як виробляють вино: технологія і основні етапи

Вино та сири

Це давно відома класика. Правильним вважається поєднувати невитримані вина з ніжними сирами, а витримані – з гострими.

Класичним поєднанням є вино – сир​ / Фото skeeze, Pixabay

Що не варто поєднувати з вином

Деякі спеції, приправи, страви і прянощі "забивають" смак вина, це:

  1. Оцет
  2. Кава
  3. Кориця
  4. Цитрусові
  5. Ваніль
  6. Шоколад
  7. Жирна риба
  8. Копченості
  9. Супи

Існує також загальне правило підбору вин до їжі. У ньому йдеться наступне: вишукані страви вимагають простих вин, які сприяють засвоєнню їжі, а напої зі складним ароматом і смаком – звичайної їжі.